Pelokkaan näyttelykoiran käsittelykurssi

Koiranäyttelyt tulossa, mutta koiraa pelottaa tuomarin käsittely ja kohtaaminen? Se saattaa murista, kun vieras ihminen yrittää lähestyä tai väistää ja pistää peruutusvaihteen päälle. Esimerkiksi koiran hampaiden katsominen voi olla ongelmallista. Koira voi myös olla reaktiivinen ja reagoida herkästi näyttelypäivän tapahtumiin ja handlerin mielentilaan. Ei hätää, tämä kurssi on suunniteltu avuksi juuri teille!

Kurssilla opetetaan hampaiden katsominen ja paikoillaan seisominen maassa tai pöydällä koiralle konseptina, eli ennustettavana ja samanlaisena toistuvana tapahtumana. Voit harjoitella pääosin kotona ja sitten siirtää saman konseptin niin, että koiraa käsittelee vieras henkilö, eli tuomari.

Tämän kurssin käytyäsi osaat auttaa käsittelyä välttelevää koiraasi loistamaan itsevarmana ja iloisena näyttelykehässä. Kurssi esittelee sinulle ainutlaatuisen metodin, jonka opittuasi et tarvitse mitään muuta koulutusneuvoa koiran käsittelyharjoituksiin!

69 €

0,0
Perustuu 0 arvosteluihin
5 tähteä
0%
4 tähteä
0%
3 tähteä
0%
2 tähteä
0%
1 tähti
0%
0 of 0 arvostelua

Pahoittelemme, ei arvosteluja, jotka vastaavat nykyisiä valintojasi

Mihin ongelmiin kurssista saa apua?

Jos koira ei seiso paikallaan, kun tuomari lähestyy sitä, voi kyse olla pelosta tai innokkuudesta. Innokas koira on oikeasti innoissaan ihmisistä. Tätä voi joskus olla vaikea erottaa ns. häsläämisestä, joka on puolestaan stressireaktio. Pelokkaan koiran tunnistaa siitä, että koira pyrkii välttämään käsittelytilanteita joko liennyttämällä ihmisiä, jäätymällä eli lamaantumalla, murisemalla, väistämällä tai hyökkäämällä.

Haluatko oppia, miten tilannetta voi lähteä purkamaan? Tästä verkkokurssista saa apua koiranäyttelyiden tuomarin käsittelytilanteisiin pelokkaan tai puolustautuvan koiran kanssa. Mikäli koirasi murisee tuomarille tai väistää tuomaria, tämä kurssi on sinua varten. Kurssista on apua myös jos muut käsittelytilanteet, esim. trimmaajan kanssa, on koiralle hankalia.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssista on erityistä hyötyä koirille, jotka murisevat tai haukkuvat lähestyville vieraille ihmisille, ja jotka välttelevät vieraan ihmisen kosketusta. Kurssi on suunniteltu sellaisille koirille, joiden käsittelyhaasteet johtuvat epävarmuudesta, pelosta tai aiemmista säikähdyksistä tai huonoista kokemuksista.

Kun koiran vastustelu kumpuaa pelosta, sitä ei voi auttaa pelkästään altistamalla käsittelylle uudelleen ja uudelleen. Kurssi sopiikin sellaisille koiranomistajille, joita kiinnostaa syyt koiran toiminnan taustalla ja koiran aito motivaatio.

Tärkeä näkökulma on se, että ei riitä, että koira ”antaa” katsoa hampaat, vaan sen pitää nauttia hampaiden katsomisesta. Tällä kurssilla hampaiden katsominen, seisominen ja koiraan koskettaminen rakennetaan hauskoina temppuina, jolloin koira ei näyttelytilanteessa ole passiivinen tekemisen kohde, vaan aktiivinen osallistuja.

Mitä kurssilla opitaan?

Kurssilla käydään konkreettisesti läpi, miten vastustelevaa, pelkäävää tai jännittävää koiraa voi valmistella näyttelyihin ja tuomarin käsittelyyn. Harjoitteet vieraan ihmisen tutkimista varten tehdään asteittain ja koiralähtöisellä tavalla, koiraa kunnioittaen.

Lisäksi kurssilla käsitellään muita näyttelypäivään liittyviä asioita, joiden avulla koiran jaksamista voi tukea.

Voit tehdä kurssin pieneksi pilkottuja harjoitteita ensin kätevästi kotona ilman “tuomaria” ja myöhemmin omalle koiralle sopivalla tyylillä tavallisissa näyttelytreeneissä. Turvallisessa kotiympäristössä treenaaminen alkuun sopii erityisen hyvin arasteleville koirille.

Koiralähtöisellä tavalla harjoittelu nostaa koiran luottamusta itseensä ja ihmisiin, mikä näkyy yleensä niin, että koira lähestyy ihmisiä jatkossa reippaammin.

Kurssin kouluttaja

Kurssin kouluttaja on eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola. Jaana on kouluttanut haastaville koirille luoksepäästävyyttä kysytään koiralta -menetelmän mukaisesti jo kolmentoista vuoden ajan.

Käytännönasioita kurssista

Kurssi sisältää kaksi luentoa ja viisi käytännön harjoitusvideota:

  • Luento: koiran pelon tunnistaminen
  • Luento: käsittelyharjoitusten periaatteet
  • Treenivideo: Seisomisen harjoittelu pöydällä ja maassa ja palkkion suunta
  • Treenivideo: Käsitargetin opettaminen hampaiden katsomista varten
  • Treenivideo: Vieraan ihmisen lähestyminen ja koskettaminen
  • Treenivideo: Hampaiden katsominen vaiheittain
  • Treenivideo: Koiraan koskeminen ja tutkiminen vaiheittain

Voit suorittaa kurssin itsenäisesti kuuntelemalla luentotallenteet ja katsomalla kurssin videot. Kurssin materiaalit ovat eläinkoulutus.fi-sivustolla heti oston jälkeen katsottavissa. Materiaali jää pysyvästi käyttöösi – pääset katsomaan sitä tunnuksilla, jotka oston yhteydessä itsellesi luot. Kurssin suorittamiseen tarvitaan vain nettiyhteys. Materiaalit ovat videomuodossa.

Miksi tulla Jaanan oppiin?

Pelokkaan näyttelykoiran käsittelykurssi

Johdanto ja esittely