Koiran kynsitrimmerin käyttöönotto-opas

koiran kynsitrimmeri

Lyhennä koiran kynnet yhteisymmärryksessä trimmerillä

Onko koirallasi huonoja kokemuksia kynsien leikkaamisesta? Koira saattaa juosta karkuun, vastustella tai muuten pelätä kynsileikkureita. Stressaako koiran kynsisaksien käyttö sinua itseäsikin? Koiran kynsitrimmeri on loistava väline kynsien lyhentämiseen tällaisissa tilanteissa – kunhan aloitat sen käytön järkevästi askel kerrallaan! Kynsitrimmeri on helppokäyttöinen ja useimmat koirat hyväksyvät sen helposti pienen alkukoulutuksen jälkeen.

Kun vaihdat kynsitrimmeriin turvallisesti tämän kurssin ohjeilla, leikkaamisen aiheuttama stressi ja paine jää sinulta ja koriraltasi kokonaan pois ja kynnet voi lyhentää yhteisymmärryksessä.

Tämä on ensimmäinen koiran kynsitrimmerin opettamiseen keskittyvä verkkokurssi Suomessa!

Kynsitrimmerin hyödyt:

  • Kynsitrimmeriä käytettäessä tassusta ei yleensä tarvitse pitää kiinni samalla tavalla kuin leikatessa.
  • Myöskään koiran kynsi ei väänny, kuten leikkureilla helposti käy.
  • Kynsitrimmerillä voi hioa kynnestä vähän kerrallaan ja näin minimoida mahdollisuuden osua kynnen ytimeen.
  • Jos kynsisaksien leikkausääni on yhdistynyt koiralle pelottavaksi, voit kynsitrimmerin kanssa aloittaa alusta ja totuttaa sen vähän kerrallaan pelkästään positiiviseksi.

Erittäin moni koira kokee kynsien leikkaamisen epämiellyttäväksi toimenpiteeksi ja se aiheuttaa vastustelua sekä turhia pelkotiloja. Kynsitrimmeri on  kivuton ja koiraystävällinen väline koiran kynsien lyhentämiseen. Kynsitrimmereitä on monenlaisia, ja kun laite on sopiva, sillä pystyy todella kätevästi lyhentämään koiran kynsiä.

Mitä opit tällä kurssilla?

Tällä kurssilla käydään läpi kynsitrimmerin koiralähtöinen käyttöönotto ja harjoittelu alusta alkaen.

Vaihe kerrallaan rakennetaan erikseen:

  • hioma-asento
  • kynsiin koskeminen
  • paikoillaan pysyminen
  • itse trimmeriin totuttelu ja sen käytön tekeminen mukavaksi.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii tilanteisiin, joissa koiran kynsien leikkaaminen on mahdotonta tai se joudutaan tekemään esimerkiksi rauhoituksessa tai usean ihmisen avustamana.

Tällä kurssilla asioita harjoitellaan vaihe kerrallaan. Harjoitukset ovat helppoja ja ne sopivat kaikenlaisille ja kaikenikäisille koirille – myös pelokkaille, turhautuville ja innokkaille.

Kurssille osallistumiseen ei tarvita mitään pohjataitoja tai erityisosaamista – ei ohjaajalta eikä koiralta. Riittää, että koiralle on olemassa jotain mielekästä palkkaa, eli esimerkiksi nameja.

Käytännönasioita kurssista

Kurssi suoritetaan itsenäisesti, ja halutessasi saat kysyä kouluttajalta lisävinkkejä sähköpostitse tai kurssin Facebook-ryhmässä. Kurssin materiaali jää pysyvästi käyttöösi, joten voit palata siihen yhä uudelleen. Kurssin materiaali koostuu selkeistä videoista, jossa näytetään miten harjoitukset tehdään käytännössä.

Tarvitset harjoituksissa kynsitrimmerin, jonkinlaisen jakkaran, jumppatyynyn tai korokkeen sekä paljon erilaisia hyviä herkkuja koirallesi.

Kurssi kouluttaja

Materiaalin on laatinut koiran käytösneuvoja ja -kouluttaja Jaana Pohjola (MSc, BSc, AmO), joka on auttanut tuhansia koiranomistaja erilaisissa käsittelyhaasteissa jo kahdentoista vuoden ajan. Hänellä on omakohtainen pitkä kokemus kynsitrimmerin käytöstä koirien kanssa – hyvin tuloksin.


25,00 Lisää ostoskoriin


Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Osta verkkokurssi nähdäksesi piilotetun sisällön.