Kysytään koiralta – omaehtoinen käsittely

Koiran omaehtoisen käsittelyn verkkokurssi

Onko koiran kynsien leikkaus haastavaa? Kyllästyttääkö tehdä hoitotoimia koiralle puoliväkisin? Ärsyttääkö kun koira näyttää niin alistuneelta? Koiran opettaminen erilaisiin käsittelytoimiin on mahdollista niin, että koira nauttii tekemisestä!

Tämä laaja kurssi avaa yleisemmällä tasolla periaatteita omaehtoisesta käsittelystä, joten kurssi sopii monenlaisiin tilanteisiin ja perustietopaketiksi esimerkiksi pennun omistajille. Kurssin tavoitteena on rakentaa hoitotoimenpiteistä koiralle miellyttäviä ja lisätä koiran mahdollisuuksia vaikuttaa toimenpiteisiin, jolloin koira sitoutuu helpommin harjoitteluun ja on motivoitunut harjoittelemaan.

Kysytään koiralta -menetelmän tärkeitä arvoja ovat koiran omaehtoisuus, hallinnan tunne, valinnan vapaus sekä aito motivaatio. Näitä kaikkia on mahdollista toteuttaa käsittelytoimien harjoittelussa, ja koiralähtöisellä harjoittelulla saavutetaan monia hyötyjä.

Ensinnäkin koiralähtöisellä harjoittelulla pystytään tuottamaan koiran ja omistajan välille myönteisiä vuorovaikutustilanteita ja kokemuksia, mikä lisää luottamusta. Osittain kaikessa harjoittelussa on kyse lajienvälisestä viestinnästä, ja tällä kurssilla haluamme korostaa koiran aktiivista toimijuutta sekä myös koiran viestejä ihmiselle. Mielekäs yhdessä tekeminen lujittaa suhdetta! Lisäksi yksinkertaisten harjoitusten kautta sekä koira että omistaja oppivat tuntemaan toisensa entistä paremmin.

Toinen tärkeä hyöty omaehtoisesta harjoittelusta on sen tuottama virikearvo. Omaehtoisuuteen perustuva harjoittelu ja käsittely tuottavat koiralle kognitiivisia, sosiaalisia ja aistivirikkeitä. Virikearvo perustuu nimen omaan omaehtoisuuteen; virikkeellistämisen tavoite on aina lisätä eläimen hyvinvointia ja tarjota eläimelle mahdollisuuksia omaehtoiseen motoriseen toimintaan tai käyttäytymiseen. Mikäli pakolliset toimenpiteet käännetään virikkeiksi, saadaan aikaan huomattava hyvinvointivaikutus koiralle – sen ei tarvitse enää turhaan pelätä tai jännittää toimenpiteitä, vaan se voi nauttia niistä.

Kolmas hyöty omaehtoisista käsittelyharjoituksista on se, että harjoittelu todella helpottaa arkea. Mikäli koira joskus sairastuu tai loukkaantuu, sen käsittely on huomattavasti helpompaa kun sitä on yhteisymmärryksessä harjoiteltu. Lisäksi monet tälläkin kurssilla harjoiteltavat tukitaidot ovat hyödyllisiä myös monissa muissa arjen tilanteissa, kuin käsittelytilanteissa.


49,00 Lisää ostoskoriin


Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Osta verkkokurssi nähdäksesi piilotetun sisällön.