Kysytään koiralta – omaehtoinen käsittely

Tervetuloa kysytään koiralta – omaehtoinen käsittely -verkkokurssille!

Kurssin tavoitteena on rakentaa hoitotoimenpiteistä koiralle miellyttäviä ja lisätä koiran mahdollisuuksia vaikuttaa toimenpiteisiin, jolloin koira sitoutuu helpommin harjoitteluun ja on motivoitunut harjoittelemaan.

Kysytään koiralta -menetelmän tärkeitä arvoja ovat koiran omaehtoisuus, hallinnan tunne, valinnan vapaus sekä aito motivaatio. Näitä kaikkia on mahdollista toteuttaa käsittelytoimien harjoittelussa, ja koiralähtöisellä harjoittelulla saavutetaan monia hyötyjä.

Ensinnäkin koiralähtöisellä harjoittelulla pystytään tuottamaan koiran ja omistajan välille myönteisiä vuorovaikutustilanteita ja kokemuksia, mikä lisää luottamusta. Osittain kaikessa harjoittelussa on kyse lajienvälisestä viestinnästä, ja tällä kurssilla haluamme korostaa koiran aktiivista toimijuutta sekä myös koiran viestejä ihmiselle. Mielekäs yhdessä tekeminen lujittaa suhdetta! Lisäksi yksinkertaisten harjoitusten kautta sekä koira että omistaja oppivat tuntemaan toisensa entistä paremmin.

Toinen tärkeä hyöty omaehtoisesta harjoittelusta on sen tuottama virikearvo. Omaehtoisuuteen perustuva harjoittelu ja käsittely tuottavat koiralle kognitiivisia, sosiaalisia ja aistivirikkeitä. Virikearvo perustuu nimen omaan omaehtoisuuteen; virikkeellistämisen tavoite on aina lisätä eläimen hyvinvointia ja tarjota eläimelle mahdollisuuksia omaehtoiseen motoriseen toimintaan tai käyttäytymiseen. Mikäli pakolliset toimenpiteet käännetään virikkeiksi, saadaan aikaan huomattava hyvinvointivaikutus koiralle – sen ei tarvitse enää turhaan pelätä tai jännittää toimenpiteitä, vaan se voi nauttia niistä.

Kolmas hyöty omaehtoisista käsittelyharjoituksista on se, että harjoittelu todella helpottaa arkea. Mikäli koira joskus sairastuu tai loukkaantuu, sen käsittely on huomattavasti helpompaa kun sitä on yhteisymmärryksessä harjoiteltu. Lisäksi monet tälläkin kurssilla harjoiteltavat tukitaidot ovat hyödyllisiä myös monissa muissa arjen tilanteissa, kuin käsittelytilanteissa.

Olet tervetullut kurssille ihan vain oppiaksesi uutta lähestymistapaa käsittelyharjoituksiin. Voit tulla kurssille myös ongelman tai haasteen kanssa, autamme sinua pääsemään harjoittelussa eteenpäin. Kurssin ajatuksena on se, että me emme kouluttajina tiedä tai määrittele, millä tavalla sinun pitäisi jokin toimenpide tehdä, vaan voit aivan itse rakentaa toimenpiteen juuri sellaiseksi kuin haluat; se voi olla täysin sinun ja koirasi suunnittelema ja edelleen toteuttaa omaehtoisuuden arvoja.

Kurssi koostuu neljästä osasta, jotka julkaistaan kahden viikon välein

1. Koiran motivaation herättäminen ja palkitseminen
2. Käsittelyn tukitaidot
3. Koiran hallinnan tunne ja tapahtumaketjut
4. Varmuutta harjoitteluun – kohti kokonaisuutta

Saat uudet harjoitukset aina sähköpostiisi!

Osta verkkokurssi

Osta verkkokurssi täältä

Kurssin materiaalit jäävät pysyvästi käyttöösi; kurssin aikana ja jälkeen sinulla on mahdollisuus yksilölliseen tukeen kurssin facebook-ryhmässä!

Osa 1: Motivaation herättäminen ja palkitseminen

Osa 2: tukitaidot

Osta verkkokurssi

Osta verkkokurssi täältä