Kissanpentu

Kissanpentu on ihanan suloinen pieni perheenjäsen, joka vaatii taustatyötä ja pitkän sitoutumisen.

Kissanpennun hankinta vastuullisesti

Ennen kissanpennun hankintaa on hyvä ottaa selvää, mistä kissa kannattaa hankkia. Eläinsuojeluyhdistykset tekevät tärkeää työtä löytökissojen hyväksi. Kissanpentujen myynnillä tehdään suuria rahasummia myös vastuuttomasti – esimerkiksi rekisteröimättömiä kissoja myydään todella kalliilla hinnalla, kun ne näyttävät rotukissoilta. Vastuullinen kissankasvattaja on perehtynyt jalostukseen ja kasvattamaansa rotuun ja ei kaupittele pentuja rekisteröimättöminä kovaan hintaan. Muista myös, että kissat kuten koiratkin, jotka ovat peräisin hämäristä olosuhteista tai jopa pentutehtaista, eivät saa todellakaan parhaita tai edes riittäviä eväitä elämään. Älä siis hanki kissaa hämärästä paikasta tai netti-ilmoituksen perusteella vaan malta tehdä hieman selvitystyötä.

Jokainen kissoja myyvä henkilö haluaa antaa itsestään vastuullisen kuvan ja hyvän tyypin maineen. Muista kuitenkin, että eläimillä tehdään massiiviset rahat, ja niissä pätee sama halpatuotanto-ongelma kuin muissakin asioissa – vastuuton kissankasvattaja ei perehdy terveysasioihin tai kissojen hoitoon, vaan haluaa minimoida kustannukset ja maksimoida tuotot. Valitettavasti tämä menee yhä edelleen läpi ostajiin, joilla ei ole ymmärrystä siitä, miksi kissaa pitäisi joutua odottamaan tai miksi kasvattaja haluaa kysellä millaiseen kotiin kissa olisi tulossa. Kiire kissan hankkimisessa altistaa kaikenlaisille vahingoille, kuten suurille eläinlääkärilaskuille ja moninaisille käyttäytymisongelmille.

Kissanpennun luovutusikä

Kissanpennun luovutusikä on 14 viikkoa. Älä osta liian pientä pentua, ja huomioi että vastuullinen kasvattaja ei sitä edes tarjoa ennen luovutusikää. Kissan luovutusikä on muuttunut aiemmasta kolmesta kuukaudesta neljääntoista viikkoon. Pienempänä kissa ei ole valmis uuteen kotiin, eikä mikään ihmisen tarjoama toiminta voi korvata sitä kaikkea mitä pentu emoltaan pienenä saa.

Muista sitoutua kissaan

Kissan arvostus on maassamme vieläkin heikkoa. Kissaa pidetään monesti helpompana lemmikkinä kuin koiraa, josta kertoo hulppeat hylkäämistilastot. Kissa voi olla todella haastava lemmikki, ja valitettavasti hylkääminen on edelleen tapa päästä eroon ongelmista kissojen kanssa. Älä tue harkitsemattomalla kissanhankinnalla tätä kissojen heikkoa arvostusta, vaan kunnioita kissaa – se on helposti 15-20 vuoden sitoutuminen.

Liian nuorena luovutettu kissa ei ole riittävän valmis muuton aiheuttamaan stressiin, ja kissalle voi kehittyä monia käyttäytymisongelmia jos se luovutetaan liian nuorena.