Koiran koulutus koskettaa jokaista koiranomistajaa

Koiran koulutus on tärkeä osa lemmikin omistamista ja sen hyvinvoinnin varmistamista. Koulutus auttaa luomaan vahvan suhteen omistajan ja koiran välille, parantaa koiran käytöstä ja tekee arjesta sujuvampaa. Koulutus ei ainoastaan opeta koiralle peruskäskyjä, kuten “istu”, “maahan” ja “tänne”, vaan se myös auttaa koiraa ymmärtämään, miten sen odotetaan käyttäytyvän erilaisissa tilanteissa. Vaikka koiraa ei tietoisesti kouluttaisi, on myös koiran tapakasvatus kouluttamista, ja oman toiminnan vaikutukset koiran käyttäytymiseen on hyvä oppia tunnistamaan. 

Miksi koiran koulutus on tärkeää?

 1. Parantaa kommunikaatiota: Koulutus antaa omistajalle ja koiralle yhteisen kielen, joka auttaa heitä ymmärtämään toisiaan paremmin.
 2. Vahvistaa suhdetta: Säännöllinen koulutushetki on loistava tilaisuus viettää laatuaikaa koiran kanssa ja vahvistaa luottamusta ja kiintymystä.
 3. Käytöshäiriöiden ehkäisy ja korjaaminen: Koulutus auttaa ehkäisemään ja korjaamaan käytöshäiriöitä, kuten haukkumista, puremista tai hyppimistä.
 4. Turvallisuus: Hyvin koulutettu koira on turvallisempi niin itselleen kuin ympäristölleen, koska se todennäköisemmin tottelee käskyjä vaaratilanteissa.
 5. Henkinen stimulaatio: Koulutus tarjoaa koiralle henkistä stimulaatiota, mikä on tärkeää sen hyvinvoinnille ja onnellisuudelle.

Etsitkö luotettavaa ja tehokasta tapaa parantaa koirasi käytöstä? Koiran koulutus tarjoaa ratkaisun haasteisiin, joita voi ilmetä arkipäiväisessä yhteiselossa nelijalkaisen ystäväsi kanssa. Oli kyse sitten pentukoulutuksesta, tottelevaisuuskoulutuksesta tai ongelmakäyttäytymisen korjaamisesta, ammattitaitoinen koiran kouluttaja voi auttaa.

Koiran koulutuksen avulla voit vahvistaa suhdettasi koiraan ja parantaa sen sosiaalisia taitoja. Oikeanlaisen koulutuksen avulla opetat koirallesi tärkeitä perustaitoja, kuten hihnassa kulkemista, vieraiden tervehtimistä ja muita tärkeitä arjen taitoja. Lisäksi koulutuksen avulla voit korjata ei-toivottuja käytösmalleja, kuten haukkumista, repimistä ja aggressiivisuutta.

Kokonaisvaltainen koiran koulutus huomioi yksilölliset tarpeet ja persoonallisuuden, jotta saavutetaan parhaat tulokset. Koiran koulutus onnistuu parhaiten kotona, ja voit kouluttaa koiraasi helposti monipuolisten verkkokurssien ohjeilla. 

Panosta koiran koulutukseen ja nauti harmonisemmasta yhteiselosta karvaisen ystäväsi kanssa!

Koiran kouluttaja Jaana Pohjola

Koiran koulutus on hyvän kasvattamista

Nykyisin ei pidetä enää oleellisena sitä, että koiraa rankaistaan jos se toimii väärin. Tämä kuluttaa turhaan energiaa ja saa usein aikaan negatiivisen kierteen koiran ja omistajan välille. Koiran koulutus  tarkoittaa sitä, että koiralle opetetaan miten eri tilanteissa tulee toimia ja palkitaan koiraa kun se näin toimii. Palkitsemiseen perustuva koiran kouluttaminen lähtee siitä, että käytetään sellaisia palkkioita, joita koira todella arvostaa. Tällöin koiran kouluttaminen on helppoa ja vaivatonta. 

Miksi koiran rankaiseminen ei ole hyväksi?

Koiran rankaiseminen ei ole suositeltavaa, koska se voi johtaa moniin kielteisiin vaikutuksiin, jotka haittaavat koiran oppimista, hyvinvointia ja suhdetta omistajaansa. Tässä on muutamia syitä, miksi koiraa ei pitäisi rankaista:

1. Luottamuksen heikentyminen

 • Rankaiseminen voi heikentää koiran luottamusta omistajaansa kohtaan. Koirat oppivat parhaiten luottamuksellisessa ja positiivisessa ympäristössä. Rankaiseminen voi tehdä koirasta epäluuloisen ja pelokkaan, mikä vaikeuttaa koulutusta ja yhteistyötä.

2. Pelko ja ahdistus

 • Rankaiseminen voi aiheuttaa koiralle pelkoa ja ahdistusta. Pelokas koira voi reagoida arvaamattomasti, mikä voi johtaa lisääntyneeseen aggressiivisuuteen tai muihin käytöshäiriöihin.

3. Väärät assosiaatiot

 • Koirat eivät välttämättä ymmärrä, miksi niitä rangaistaan, ja voivat yhdistää rangaistuksen vääriin asioihin. Esimerkiksi, jos koira rangaistaan sisäsiistiksi opettelemisessa tapahtuvasta virheestä, se voi yhdistää rangaistuksen omistajan läsnäoloon eikä siihen, mitä se teki väärin.

4. Oppimisen estäminen

 • Rankaiseminen voi estää koiraa oppimasta oikeaa käytöstä. Positiivinen vahvistaminen on todettu tehokkaammaksi, koska se palkitsee koiraa oikeasta käytöksestä ja kannustaa sitä toistamaan tämän käytöksen.

5. Aggressiivisuuden lisääntyminen

 • Rankaiseminen voi johtaa aggressiivisuuden lisääntymiseen, erityisesti jos koira kokee olevansa uhattuna tai pelkää. Tämä voi tehdä koirasta vaarallisen sekä omistajalleen että muille ihmisille tai eläimille.

6. Ihmissuhteen heikentyminen

 • Rankaiseminen voi heikentää koiran ja omistajan välistä suhdetta. Koiran koulutus perustuu luottamukseen ja positiiviseen vuorovaikutukseen, ja rankaiseminen voi vahingoittaa tätä suhdetta.

7. Pitkäaikaiset vaikutukset

 • Rankaisemisen negatiiviset vaikutukset voivat olla pitkäkestoisia. Koirat, joita on rangaistu toistuvasti, voivat kärsiä pitkäaikaisesta stressistä, ahdistuksesta ja pelosta, mikä voi vaikuttaa niiden yleiseen hyvinvointiin ja käyttäytymiseen pitkällä aikavälillä.

Koiran koulutus alkaa jo kasvattajan luona

Koiran kouluttamista on sekin, että koiraa valmistellaan elämää varten. Kasvattajan luona koiranpentua sosiaalistetaan eli totutetaan pennun ehdoilla ja mielekkäällä tavalla erilaisiin arkipäivän asioihin, tilanteisiin ja tapahtumiin. Kun kasvattaja on aloittanut sosiaalistamistyön hyvin, siitä on pennunomistajan helppoa jatkaa kun pentu tulee kotiin. 

Koiran kouluttaminen on siis paljon muutakin kuin erilaisten temppujen opettamista. Kouluttaminen on koiran valmistelemista mahdollisimman mielekästä elämää varten

Voiko eri-ikäisiä koiria kouluttaa?

Vanha myytti väittää, että vanha koira ei opi uusia temppuja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan kertoo siitä, että koirat rakastavat rutiineja kuten ihmisetkin. Vanhakin koira oppii uusia temppuja ja toimintamalleja, kun löydetään koiran motivaatio ja tavat opettaa. Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa opettaa koiralle tarpeellisia taitoja arkea varten.

Koiran koulutus on asioiden suunnittelua

Kaikki koirat oppivat asioita riippumatta siitä, harrastaako heidän omistajansa kouluttamista. Koiran kouluttaminen on asioiden huomioimista ja suunnittelua, sen ei tarvitse olla mitään ihmeellistä ja teknistä. 

Kouluta koiraasi kotona verkkokurssien avulla

Verkkokursseillamme opit kouluttamaan koiraasi kotona ilman, että sinun tarvitsee lähteä mihinkään kurssia varten. Valikoimastamme löytyy kursseja erilaisiin arkipäivän haasteisiin koiran kanssa sekä luentotallenteita, jotka antavat tietoa koiran eri käyttäytymismalleista. 

Ongelmia lenkillä?
Remmirähinää, vetämistä, haukkumista
Hihnakurssit
Koiranpennulle
Pureminen, hihnakäytös, sosiaalistaminen, perustaidot
Pentukurssit
Murrosikäiselle
Kun koira repii ja puree lenkillä
Demonikohtaukset hallintaan -verkkokurssi
Puhelinpalvelu
Eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola auttaa käytösongelmien ratkaisemisessa
Varaa aika
Kouluttajille
Ammatillista täydennyskoulutusta
Ammattilaisille
Previous slide
Next slide

Meille on myönnetty avainlippu

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä.  Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa.