Koiran kynsitrimmeri – lyhennä koiran kynnet ilman taistelua

Koiran kynsitrimmeri on loistava keksintö, joka helpottaa koiran hoitoa! Koiran kynsien leikkaus voi olla joko mukava yhteinen hetki tai ainainen pakkopulla. Koiran kynnen leikkaaminen ei ole arvovaltakysymys, vaan taitolaji, jossa kehittyy ajan mittaan. Kaikki eivät ole käteviä leikkaajia, joilta koiran kynnen leikkaaminen sujuisi nopeasti, ja koiran kynsissäkin on paljon eroja – osa kynsistä on mustia, osa karvan peitossa, osa paksuja ja osa kasvaa nopeasti. Onneksi koiran kynsitrimmeri voi tuoda avun jatkuvaan taisteluun kynsien leikkaamisessa.

Mitä ottaa huomioon ennen kynsitrimmerin hankintaa?

Mieti, mikä on koiralle vaikein asia kynsien leikkaamisessa. Onko se leikkausasento? Vai jännittääkö koira erityisesti itse toimenpidettä? Vai kenties sitä, että tassusta pidetään kiinni? Moni koira inhoaa sitä, kun niiden tassua pidetään väkisin. Nämä ovat oleellisia tietoja, kun pohditaan, miten kynsitrimmeri kannattaa ottaa käyttöön. Näistä voi myös päätellä, mitkä kaikki asiat tulevat helpottumaan kun vaihdetaan leikkaamisesta hiomiseen.

Millainen koiran kynsitrimmeri kannattaa valita?

Trimmereitä on monenlaisia. Oman kokemukseni mukaan kaksi asiaa vaikuttaa muita enemmän kun valitaan itselle sopivaa kynsitrimmeriä. Ensimmäinen asia on tehokkuus. Osa trimmereistä on tehokkaita, osa vähemmän tehokkaita. Vähemmän tehokkaalla kynsi ei lyhene tai muotoudu, vaan lämpenee kun sitä joutuu jurnuttaa pitkään. Toinen asia on käytettävyys ja erityisesti ns. suojakotelo. Itse koen kynsitrimmerin suojakotelon turhaksi, koska kynttä on melkein mahdoton saada asetettua pienestä reiästä trimmerin sisään. Suojakotelo estää käyttämästä trimmeriä muissa kuin yhdessä asennossa, mikä myös hankaloittaa hiomista.

Harjoittele koiran kynsitrimmeriä omaehtoisesti ja vaiheittain

Kuten muissakin hoitotoimissa, kynsien hiomisessa kannattaa noudattaa omaehtoisuutta. Tämä helpottaa ja nopeuttaa harjoittelua huomattavasti. Omaehtoisessa käsittelyssä on tarkoitus monilla eri tavoilla lisätä koiran turvallisuudentunnetta. Kun harjoittelu perustuu vuoropuheluun, on huomattavasti helpompaa luoda turvaa koiralle omalla toiminnalla. Kynsitrimmerin harjoittelussa on lisäksi erilaisia vaiheita, kuten trimmerin ääneen totuttelu, ja kaikki vaiheita voi harjoitella erikseen. Kuulostaa pitkältä ja tuskalliselta projektilta, mutta kynsitrimmerin käyttöönotto voi helpottaa elämää huomattavan paljon!


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä saat tuhdin opasvideopaketin, jossa käyn läpi oleelliset harjoitukset ja vaiheet kynsitrimmerin käyttöönotossa.VIP-jäsenenä saat:

  • Luento, jossa esittelen perusperiaatteet kynsitrimmeriin sirtymisestä ja videot
  • Koiran totuttaminen trimmeriin ja sen ääneen
  • Hionta-asennon valinta ja harjoittelu
  • Hiomisen opettaminen konseptina
  • Palkitsemisen tavat hiontatilanteessa

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

 

Mitä mielessä?