31.10.2022 - Koiran kynsien leikkaus

verkossa

Käytännön kysymysten ja esimerkkien kautta, miten koiran kynsienleikkuuta voisi helpottaa. Näitä kysymyksiä käydään läpi:

  • Koiralle on käytössä startti-ja stoppinappulat kynsienleikkuuseen. Koirani valitsee starttinappulan, koska siitä seuraa superpalkka frisbeen heitto. Stoppinappulasta seuraa nakkia ja ei leikkuuta, mutta jos kieltäytymisestä seuraisi frisbee, niin silloin urho valitsisi kieltäytymisen. Me ollaan nyt pitkään jummattu tässä, että käsittelytoimia ohjaa paineistus.
  • Koira antaa koskea kaikkiin tassuihin. Ensin vain jalan yläosasta, sitten puolivälistä ja nyt saa jo nostaa ihan tassusta. Se antaa käsin räplätä varpaita, kynsiä, raaputella ja naputella niitä. Antaa hioa kynsitrimmerillä jonkun verran, labbiksen kynnet kuitenkin aika isot ja vahvat…Mutta kun kynsisakset on kädessä leikkausasennossa kinttu kiskotaan otteesta. EI KÄY!!! Palaa kyllä namin heiton jälkeen paikalle. Mutta… Jemmasin jo sakset kakkapussin sisälle niin että kärki vain näkyi. EI KÄY!!!
  • Kysymys: miten harjoittelisit kynsienleikuutta tai ylipäätänsä käsittelyä koiran kanssa, jota ällöttää kaikki kosketus kun menee ”työtilaan”? Meidän bordercollie on tällainen, se on ehkä tyypillinen rotunsa edustaja eli herkkä ja motivoitunut työnarkomaani. Vapaa-ajalla on oikein sylikoira, rakastaa olla rapsuteltavana, mutta heti kun mukana on tehtävä se menee työtilaan ja kaikki kosketus ällöttää. Kaikki starttinappulan kautta tehdyt käsittelyt johtaa siihen että se tekee koska sillä on tehtävä, mutta näen että sitä ällöttää jopa pieni silitys. Menee tähän työtilaan myös kotona harjoitellessa.
  • Koiruli on nyt 1 v ja ollut villi tapaus ihan pienestä pitäen. Alunalkaen ei tykännyt tassuihin koskemisesta yhtään eikä varsinkaan kiinni pitämisestä, minkä ymmärtääkin. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että tassuihin saa koskea ja saksillakin saa kolistella, mutta ei kyllä mielellään leikata. Ollaan harjoiteltu niin, että koira istuu, pökkää saksia, otan tassusta kiinni x sekuntia ja heiluttelen saksia kynsissä/ asettelen saksia niinkuin leikkaisin + herkku (parempi herkku kuin yleensä). Kyseessä on kääpiömäyräkoira, joten nuo jalat on aika lyhyet niin tuo istuma-asento ei ole tähän oikein toimiva ja toisaalta mustista kynsistä on myös vaikea nähdä ”oikeaa kohtaa” tuossa asennossa. Toisaalta kaveri ei kylkimakuulla näin jännittävän tilanteen äärellä uskalla olla. Miten jatkaisit?
  • Miksi “omaehtoisella” tyylillä kynsienleikkuussa edetään niin hitaasti? Koira saa poistua ja homma ei vain edisty, lisäksi tämä näkyy myös muissa hoitotilanteissa, että vastustaa niitäkin enemmän.


Tule mukaan VIP-jäsenenä

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Kysy & vastaa-tapahtumat tallennetaan ja pääset jälkikäteen kuuntelemaan tallenteen VIP-jäsenenä!

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!