Koiran äänipelko ja sen hoito – luentotallenne

Koira pelkää ukkosta tai raketteja? Koiran äänipelkojen kokonaisvaltainen hoito -luentotallenne

Kun koira pelkää ilotulitusta tai ukkosta, se menee usein paniikkiin tai toimintakyvyttömäksi. Koira pelkää monia ihmisen näkökulmasta erikoisiakin asioita – äänten kohdalla voi olla kyse siitäkin, että koira kuulee äänet eri tavalla kuin ihminen, koska sillä on erilainen kuuloaisti. Pelko-oireita voi esiintyä muiden äänien, kuten kovaäänisten ajoneuvojen, kodinkoneista kuuluvien äänien, harjoituksissa ammuttujen laukausten tai remonttiäänien kohdalla.

Koiran äänipelon tunnistaa siitä, että koira reagoi äkilliseen ääneen joko voimakkaan aktiivisesti tai menemällä passiiviseen tilaan. Perinteiset menetelmät äänipelon hoidossa ovat perustuneet koiran altistamiseen ja siedättämiseen, esimerkiksi ilotulituksen ääniä soittamalla tietokoneelta tai puhelimesta. Siedättämiseen liittyy kuitenkin haasteita, eikä sitä ole useinkaan helppoa toteuttaa jos koiran äänipelko on voimakas – riskinä on, että koira herkistyy äänille entistä enemmän. 

Tämän luennon jälkeen osaat arvioida, kuinka paljon ja millaisia toimia koirasi äänipelon lievittäminen vaatii ja millaisia keinoja juuri sinun koirallesi kannattaa hyödyntää. Lisäksi opit, että pelkojen hoidossa äänille altistaminen ja “siedättäminen” on vain yksi pieni elementti, ei suinkaan pääasia. Luennon kuunneltuasi osaat auttaa koiraasi äänipelkojen suhteen parhaalla mahdollisella tavalla; monipuolisesti ja koiran persoonan huomioiden.

39 €

0,0
Perustuu 0 arvosteluihin
5 tähteä
0%
4 tähteä
0%
3 tähteä
0%
2 tähteä
0%
1 tähti
0%
0 of 0 arvostelua

Pahoittelemme, ei arvosteluja, jotka vastaavat nykyisiä valintojasi

Mihin ongelmiin luennolta saa apua?

Luennolta saa apua koiran kokonaisvaltaiseen auttamiseen äänipelkojen suhteen. Kokonaisvaltaisuus ottaa huomioon palautumisen, äänten hallittavuuden ja erilaiset koiran hallinnan- ja turvallisuudentunnetta lisäävät menetelmät.

Kenelle luento sopii? 

Luento on suunniteltu avuksi äänipeloista kärsivien koirien omistajille, olipa kyseessä koiranpentu tai aikuinen koira. Luento sopii tietopaketiksi ennaltaehkäisevästi tai tilanteen ollessa aktiivinen. Luento sopii sekä kotikoirien omistajille, että koiraharrastajille.

Mitä luennolla opitaan?

Luennolla käydään läpi, mitkä ovat tyypillisiä oireita äänipelossa ja mitkä seikat koiran äänipelon kehittymiseen vaikuttavat. Lisäksi käydään läpi konkreettisia keinoja koiran olon lievittämiseen ja koiran tukemiseen. Luennolla käydään läpi myös sitä, miten koiraa voi auttaa palautumaan pelkotilanteen jälkeen mahdollisimman tehokkaasti.

Luennoitsija

Luennoitsija on eläinten käyttäytymisneuvoja Jaana Pohjola (MSc, BSc), jolla on pitkä kokemus monenlaisten koiraongelmien, kuten koirien erilaisten pelkotilojen ratkomisesta.

Käytännön toteutus

Kun ostat luentotallenteen, pääset katsomaan sen heti. Luento löytyy sivustolta kohdasta “kurssini” kun olet kirjautuneena. Luento säilyy käytössäsi pysyvästi, joten voit palata sen pariin. Voit katsoa luennon, mutta se toimii myös kuunneltavana versiona, eli diojen seuraaminen ruudulta ei ole välttämätöntä.

Miksi tulla Jaanan oppiin?

Koiran äänipelko ja sen hoito – luentotallenne