Koiran kouluttajaksi: Koiran käyttäytymisen ja koulutuksen perusteet 3 op

Ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus koiran kouluttajaksi haluaville! Koiran käyttäytymisen ja koulutuksen perusteet -kokonaisuus tarjoaa laajan ymmärryksen siitä, millainen eläin koira on ja miten sen käyttäytymiseen voi vaikuttaa konkreettisesti. Kurssilla käsitellään koiran lajityypillisiä tarpeita elämässä ihmisen kanssa, koiran tunteita ja tunteiden huomioimista koulutuksen taustalla. LIsäksi käydään läpi kouluttamisen perusteet sekä ”tempputasolla” että arjen tilanteiden tasolla.

 • Millainen eläin koira on ja mitä se tarvitsee voidakseen hyvin ihmisen kanssa
 • Miten koira oppii ja mitkä ovat kouluttamisen perusperiaatteet
 • Miten koiran käyttäytymiseen vaikutetaan arjessa

Tämä kurssi antaa käytännön työkalut koiran kouluttamisen perusteisiin. Kurssi on kolmen opintopisteen laajuinen ja se kestää elokuusta joulukuuhun. Kouluttajana pitkään asiakastyötä tehnyt eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola.

669 €

0,0
Perustuu 0 arvosteluihin
5 tähteä
0%
4 tähteä
0%
3 tähteä
0%
2 tähteä
0%
1 tähti
0%
0 of 0 arvostelua

Pahoittelemme, ei arvosteluja, jotka vastaavat nykyisiä valintojasi

Kokonaisuus on kolmen opintopisteen laajuinen, eli se sisältää yhteensä noin 81 tuntia opiskelua. Työmäärä jakautuu näin:

 • 5 luentopäivää
 • 4 kysy & vastaa -tuntia
 • Itsenäinen harjoittelu ja koirien havainnointi noin 27 tuntia
 • Opinnäytetyö (vapaamuotoinen) noin 27 tuntia

Kurssi antaa työkaluja koiran kouluttamiseen, ymmärtämiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen perustyökalujen muodossa.

Opit kurssilla koiran motivaatiosta ja palkitsemisesta, treenien pilkkomisesta ja suunnittelusta sekä koiran käyttäytymisen muokkaamisesta arjessa.

Kurssi on käytännönläheinen ja helposti lähestyttävä pakettikokonaisuus. Kurssilla käsitellään kouluttamisen perusperiaatteita sekä käytännön näkökulmasta koiran tunteita ja palkitsemiseen perustuvan koulutuksen yhteyttä tunteisiin. Käytösongelmia, kuten pelon hoitamista ei syvällisesti käsitellä.

Kurssi soveltuu jokaiselle koirankouluttajaksi haluavalle. Erityisesti se sopii pelkän teorian lisäksi syvemmästä ymmärryksestä kiinnostuneille ja käytännön tasoon soveltamisesta innostuville. Kurssi tarjoaa laajan perustan siitä, miten koiran käyttäytymiseen voi vaikuttaa. Kurssi soveltuu myös valveutuneille koiranomistajille, jotka haluavat syventää osaamistaan ja ymmärrystään koirista.

Luentopäivien aiheet:

 • 30.8. klo 10-14.30 Koiran lajityypillinen käyttäytyminen – millainen eläin koira on? Koiran ja ihmisen ainutlaatuinen suhde
 • 27.9. klo 9-14.30 Kouluttamisen edellytykset ja koiran tunteet
 • 25.10. klo 9-14.30 Kouluttaminen käytännössä; toiminnan aikaasaaminen ja pilkkominen
 • 29.11. klo 9-14.30 Kouluttaminen käytännössä; vihjeet, kesto, varmuus, häiriöt
 • 27.12. klo 9-14.30 Kouluttaminen konkreettisesti arjessa

Kouluttaja kurssilla on kiitetty ja edistyksellinen eläinten käytösneuvoja ja ammatillinen opettaja Jaana Pohjola. Jaanalla on liki 15 vuoden vankka käytännön kokemus koirien kouluttamisesta ja käyttäytymisen muokkaamisesta arkea varten, ja lisäksi hän on kouluttanut pitkään eläinalan ammattilaisia. Ammatillisen opettajan ja ratkaisukeskeisen työnohjaajan tutkinnoista Jaana ammentaa vahvaa osaamista koulutustyöhönsä. Hän onkin saanut kiitosta selkeästä ja innostavasta tavastaan käydä läpi monimutkaisiakin asiakokonaisuuksia.

Kurssi on rakennettu siitä näkökulmasta, että erilaisten temppujen opettamisen ohella yhtä tärkeää on kokonaisuuden käsittäminen ja koiran havainnointi isommassa mittakaavassa. Kurssilla keskitytään sekä teoriassa että käytännössä ymmärtämään, miten koiran käyttäytymiseen voi vaikuttaa.

Kaikista luentopäivistä ja kysy & vastaa-tunneista tulee tallenteet, jotka jäävät käyttöön vuoden ajaksi. Osallistujille tulee myös oma whatsapp-ryhmä, jossa saa kysyä ja jakaa ajatuksia/kokemuksia. Käytännön harjoittelussa voit hyödyntää omaa koiraasi tai tuttavien koiria. Opinnäytetyötä voi olla esimerkiksi dokumentoitu koulutusprojekti, joka palautetaan vapaamuotoisena.

Kurssin hinta on 669 € (sis alv. 25,5 %) Kurssi on mahdollista maksaa erissä, ota yhteys sähköpostilla mikäli haluat maksaa erissä.

Miksi tulla Jaanan oppiin?

Koiran kouluttajaksi: Koiran käyttäytymisen ja koulutuksen perusteet 3 op

Kurssin ajankohdat ja esittely