Pelottaako koirien kynsien leikkaus? Kokeile kätevää raapimiskikkaa!

Koirien kynsien leikkaus on arkipäiväinen mutta hyvin ärsyttävä toimenpide monelle. Ennen kuin ulkoistat leikkaamisen muille, mieti miten voisit itse tehdä sen yhteisymmärryksessä koirasi kanssa.

Koiran kynsien leikkaus on monesti haastavaa

Koiraa jännittää leikkaaminen, moni koira inhoaa sitä että niiden tassusta pidetään kiinni, eikä tilannetta helpota yhtään hermostunut ihminen, joka yrittää ohjeiden mukaan ”rauhallisin ja päättäväisin ottein” saksia koiran kynsiä.

Koiran kynsien leikkaaminen ei pitäisi olla mikään voittamisen asia tai osoitus omasta hyvyydestä koiranomistajana – kynsien leikkaamisen hankaluuteen on monia syitä.

Kannattaako viedä koiran kynnet ammattilaisen hoidettavaksi?

Joissakin tapauksissa kynnet kannattaa hoidattaa ammattilaisella, kuitenkin edellyttäen että hän toimii asiaa eteenpäin vieden, eli 1) omistaja on paikalla ja 2) koiraa palkitaan toimenpiteen aikana ja sen jälkeen. Kynsienhoidon pitäisi oikein tehtynä tulla ajan mittaan helpommaksi, ei vaikeutua.

Kotihoitoon on monia vaihtoehtoja

Koiran kynsiä voi lyhentää muillakin keinoilla kuin saksilla – nykyisin on olemassa monenlaisia trimmereitä ja viiloja, joilla homma hoituu. Kannattaa tutustua valikoimaan ja miettiä, mikä olisi omalle koiralle ja itselle kivoin tapa.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa näytän miten kätevästi saat kynnet hoidettua hiekkapaperin avulla niin että koira itse raapii hiekkapaperia.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Katso myös:

Helpompaa kynsienhoitoa

Mitä mielessä?