Koira pissaa sisälle yksin jäädessään

Mistä koiran sisälle pissaaminen kertoo?

Moni koira pissaa sisälle yksin jäädessään, vaikka olisi muuten jo sisäsiisti. Koira voi oireilla eroahdistusta pissaamalla tai kakkaamalla sisälle, vaikka sen pidätyskyky olisi normaali. Koira voi siis pystyä pidättelemään useita tunteja, kun omistajat ovat kotona, mutta yksin jäädessään pidätyskyky pettää.

Usein taustalla on kiihtymys, joka vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Kun koira on yksinolosta levoton, se voi juoda enemmän ja sille voi tulla myös tarve pissata enemmän.

Joskus sisälle pissaaminen voi olla oire myös siitä, että asunnossa on koiralle liian kuuma tai että koiralla on liian paksu turkki huoneilman lämpötilaan nähden.

Video apuna koiran havainnoinnissa

Jos koira pissaa sisälle yksin jäädessään, on kiinnostavaa katsoa videolta, mitä muuta se yksin jäädessään tekee. Mikäli koira juoksee ovien ja ikkunoiden väliä tai haukkuu hermostuneesti, voi kyseessä olla eroahdistus ja pissaaminen on seurausta siitä, että koira kiihtyy. Joskus video paljastaa muutakin. Joku koira voi muuten olla täysin tyynesti kotona, mutta herätessään sille tulee pissahätä. On tärkeää tietää enemmän ongelman laadusta ennen mahdollisia hoitotoimia!

Koira ei osoita mieltään, kun se pissaa sisälle yksin jäädessään

On ymmärrettävää, että ihmistä turhauttaa, kun kotiin tullessa on aina siivottavaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että koira ei mieti asioita niin, että se tahallaan tekisi ihmisen elämästä vaikeaa. Itse asiassa koira on usein se, joka tilanteessa kärsii eniten ja meidän tehtävä on selvittää, mikä taustalla on syynä. Aina kun koira alkaa tehdä tarpeitaan sisälle yllättäen, on syytä ottaa yhteys eläinlääkäriin joka voi tutkia koiran mahdollisen kivun tai sairauden varalta. Aivan perusasiat kannattaa myös käydä läpi, kuten huonelämpötila, koiran turkki, juomisen määrä sekä ruuan vaikutus, varsinkin jos kyseessä on sisälle kakkaaminen.

Pidä päiväkirjaa

Kaikissa yksinoloon liittyvissä haasteissa on hyvä pitää päiväkirjaa siitä, mitä kaikkea koiran päivät pitävät sisällään. Joskus päiväkirjan kautta löydetään merkittäviä ratkaisuja ja jopa helpotusta ongelmiin. Päiväkirjaan voi merkitä lyhyesti, mitä koira on päivän aikana tehnyt, paljonko se on nukkunut ja oliko pissavahinkoja tullut. Usein edellispäivän toimet vaikuttavat seuraavan päivän pissavahinkoihin.

Opi lisää ongelman taustasyistä ja auta koiraasi!