Tyytyväinen rescue koira -verkkokurssi
Tyytyväinen rescue koira -verkkokurssi on suunniteltu erilaisista olosuhteista tulevien rescue-koirien käyttäytymisen ja tunne-elämän ymmärtämiseksi, hyvinvoinnin tukemiseksi, ongelmien välttämiseksi ja turvallisen kotiutumisen avuksi.
Rescue-koirista jokainen on yksilö, jolla on omat piirteensä. Kuitenkin rescue-koirilla esiintyy yleisesti tiettyjä haasteita, kuten esimerkiksi eroahdistusta, sisäsiisteysongelmia, pelokkuutta ja varauksellisuutta toisia koiria ja/tai ihmisiä kohtaan. Lisäksi rescuekoirille on tyypillistä se, että koiran käyttäytyminen muuttuu, kun koiran kotiutuminen etenee ja tämä usein yllättää omistajaperheen.
Tämän kurssin avulla opit ymmärtämään rescue koiraa, ratkot haasteet kestävällä tavalla ja luot turvallisesti molempiin suuntiin toimivan vuorovaikutussuhteen!
139 €
Kenelle?
Kurssi auttaa huomioimaan sekä tarhakoirien että kotitaustaisten rescue-koirien erityispiirteet. Suosittelemme kurssia lämpimästi jokaiselle rescue-koiraa harkitsevalle tai sellaisen jo ottaneelle. Sopii erityisesti vastuullisille ja tiedostaville rescue-koiraperheille!
Kouluttaja
Kurssin on koonnut kokenut eläinten käyttäytymistieteen maisteri ja ongelmakoirakouluttaja Jaana Pohjola. Jaana on kehittänyt ainutlaatuisen Kysytään koiralta®️ -metodin, joka on vahvasti läsnä tälläkin kurssilla.
Lähestymistapa
Kurssi on luotu siitä näkökulmasta, että koiran aito motivaatio, valinnanvapaus, omaehtoisuus ja hallinnan tunne ovat aina keskiössä, kun tavoitellaan pitkäkestoisesti toimivaa yhteiseloa.
Opit käytännön asioiden ja turvallisten olosuhteiden luomisen ohella paljon rescue-koiran henkisestä puolesta, tunne-elämästä ja käytöksen syistä – eli asioista, jotka ovat aivan ydinasemassa koiran kokonaishyvinvoinnin ja yhteisen arjen toimivuuden kannalta.
Sisältö
Kurssi on koostettu mahdollisimman käytännönläheisesti. Jokainen ohje taustoitetaan ja selitetään selkeästi auki.
Kyseessä on poikkeuksellisen laaja kokonaisuus, joka käsittää kaikki oleellisimmat osa-alueet rescue-koiran elämään, eri vaiheisiin ja hyvinvointiin liittyen.
Kurssi sisältää yhteensä jopa 31 oppituntia videoineen ja lisäksi 5 taustoittavaa luentoa:
- rescue-koiran tuloon valmistautuminen
- kotiutumisen ensivaiheet
- suhteen luominen
- kouluttaminen ja toiminnan ohjaaminen
- uusiin asioihin totuttelu
- stressi
- pelko
- käytösmuutokset
- lepo ja palautuminen
- tilan antaminen
- arjen tärkeät taidot
- yksinoloon totuttaminen (huom. tarvittaessa erillinen Eroon eroahdistuksesta -verkkokurssi)
- sisäsiisteys
- liikenne ja matkustaminen
- ihmisiin totuttaminen
- toisiin koiriin ja muihin lemmikeihin totuttaminen
- varusteisiin totuttaminen
- omehtoiset hoitotoimet (esim. kynsien leikkaus ja pesu)
- ulkoilutus ja lenkkeily
- toiset koirat ja innokkuus
- toiset koira ja pelko tai räyhääminen
- vieraiden ihmisten kohtaaminen ja innokkuus
- vieraiden ihmisten kohtaaminen ja pelokkuus tai räyhääminen
Käytännönasioita kurssista
Kurssin on oston jälkeen heti käytettävissäsi vuoden ostopäivästä alkaen.
Kurssi on koostettu videoista, jotka voit joko katsoa tai kuunnella. Lisäksi kurssimateriaali on myös tiivistettynä tekstimuodossa, mikäli haluat mieluiten lukea tekstiä.
Kurssialustalla on mahdollisuus kommentoida ja kysyä kouluttajalta tarkentavia kysymyksiä omaan tilanteeseenne liittyen.
Tyytyväisyystakuu!
Maksunvälittäjänä verkkokaupassa luotettava Paytrail
Palautetta kurssista:
“Minulla on arka rescue koira ja meillä on ollut haasteita mm. eroahdistuksen, autoilun ja lenkkeilyn kanssa. Jaanan kursseilta olen saanut kokonaisvaltaista apua siihen, miten kannattaa lähteä rakentamaan arkea, jotta koiran hyvinvointia saadaan parannettua ja sitä kautta erilaisia haasteita ratkottua. Kurssien sisällöt ovat selkeitä ja harjoitukset avataan yksityiskohtaisesti, jolloin asioita on helpompi harjoitella itsenäisesti.
Tykkään Jaanan positiivisesta ja rennosta otteesta ja siitä ajatuksesta, että koiran kouluttaminen pitää olla kivaa koiralle. Harjoitukset ovat myös vahvistaneet minun ja koiran välistä suhdetta kun koira luottaa siihen, että pidän sen puolia.
Miksi valita tämä kurssi?
- Kouluttajana eläinten käytösneuvoja
- Yli 15 vuotta kokemusta
- Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita
- Vahva arvopohja
- 100 % suomalainen
- Tuet pienyrittäjyyttä
- Saat mitä lupaamme
- Tyytyväisyystakuu
2 kommenttia artikkeliin ”Tyytyväinen rescue koira -verkkokurssi”
Heippa, kiitos ensinnäkin paljon kurssista, täältä on saanut todella hyödyllisiä neuvoja rescue koiraan liittyen! Meille tuli n. 5-kuukautinen rescuekoira viikko sitten, eli ihan alkumetreillä ollaan ja tiedostetaan, että koiran kotiutuminen ottaa aikaa ja on vielä täysin kesken. Asumme kerrostalossa, jossa äänieristys ei ole kaikista parhaiten. Rapun äänet, ulko-ovien avaukset, ihmisten askeleet kuuluvat valitettavan selkeästi asuntoomme. Heti ensimmäisistä päivistä lähtien koiramme on aamuisin saattanut haukahtaa kerran-kaksi, kun ekat naapurit lähtevät töihin ja heidän äänet kuuluvat asuntoomme. Tänään kuitenkin asuntoomme jaettiin posti aamuviideltä, jota koira luultavasti säikähti, sillä postia ei ole hänen asumisen aikana vielä jaettu emmekä kaiken keskellä tajunneet harjoitella tätä.. Siitä eteenpäin seuraavat 5-6 tuntia koira haukkui ja murisi tasaisin väliajoin eteisessä. Joka kerta, kun joku liikkui rapussa, koira rupesi haukkumaan. Myös välillä haukkui ilman että ihmiskorva ainakaan erotti mitään ääniä. Koira myös miltei taukoamatta selkeästi vartioi ulko-ovea. Päivää myöten tilanne kuitenkin rauhoittua, kun koira vihdoin rupesi nukkumaan. Myöhemmin koira taas alkoi ensiksi murisemaan ulko-ovelle, ja sen jälkeen aina ääniä kuullessa taas haukkumaan. Ja tosiaan itse olen koko päivän ollut kotona koiran kanssa, eli minun läsnäollessa tehnyt tätä. Onko vinkkejä millaisilla tavoilla tätä tilannetta kannattaisi lähteä purkamaan ja koiraa totuttamaan rappukäytävän ääniin? 🙂 netti on pullollaan erilaisia ohjeita mutta ei missään nimessä haluttaisi lähteä tässä tilanteessa toimimaan väärin ettei jotenkin vahvisteta haukkumista entisestään. Kiitos jo etukäteen!
Heippa! Kannattaa nimetä posti, eli voit vaikka itse työntää luukusta paperia ja sano samalla että “posti tulee”, voit myös palkita koiraa. Se on säikähtänyt postia ja nyt se luulee, että jokainen rapussa kulkija tulee tuomaan postia. Lisäksi kannattaa erotella ne äänet, kun posti ei tule, niistä kun posti oikeasti tulee. Eli voit sanoa koiralle, että posti tulee kun se tulee (vaikka se haukkuisi, se ei haittaa) ja sitten sano vaikka että “naapuri”, kun kyseessä ei ole postinjakaja. Koira oppii tällä tavalla ymmärtämään, että vain postinkantaja tuo postin, muita ei tarvitse haukkua.