Apua yleisimpiin ongelmiin: Koirat tappelevat keskenään

Koirat tappelevat keskenään monesta syystä. Tappelu voi liittyä johonkin arvokkaaseen resurssiin, kuten sohvapaikkaan tai luuhun, leluun tai ruokakuppiin. Koirien tappelut eivät ole toivottavia ja omistajan vastuulla on ennaltaehkäistä tappeluita niin perheen omien koirien välillä kuin vieraiden koirien kanssa. Tappeleminen on suuri stressitekijä kaikille koirille, ja ne yrittävätkin viimeiseen asti säilyttää rauhaa.

Kun saman perheen koirat tappelevat keskenään, on hyvä käyttää ne lääkärissä varmistamassa, ettei tappelun taustalla ole sairautta tai kipua. Hyvin yleistä on se, että koirat alkavat tapella kuin toinen tai molemmat ovat ylikuormittuneita, stressaantuneita tai jos toisella on kipua tai jokin sairaus.

Miten ehkäistä koirienväliset tappelut?

  • Jokaisella koiralla täytyy olla ruokarauha
  • Huolehdi, että jokainen koira saa riittävästi lepoa ja palautumista
  • Älä lisää omalla toiminnallasi kitkaa koirien välille
  • Harjoittele tärkeitä arjen tukitaitoja, kuten omia paikkoja ja odottamista

Joskus tappelu voi syttyä, kun nuorempi koira kypsyy sosiaalisesti, eli kun se tulee parin vuoden ikään. Ikäkausien tunteminen ja ennakointi on tässäkin oleellista; koirien ei pidä antaa selvittää välejään, koska tappelu voi olla hengenvaarallista koirille!

Tutustu monikoiratalouksille suunnattuihin kirjoituksiin. VIP- jäsenenä näet kaikki luennot ja pääset kuuntelemaan kaikki podcastit.