EK-logo-vaaka_5@4x

Eroon eroahdistuksesta -verkkokurssi

Tämä kurssi johdattaa sinut turvallisesti eroon koiran eroahdistuksesta!

Koiran eroahdistus voi oireilla monella tavalla – koira voi haukkua, tuhota paikkoja tai olla levoton, ahdistunut ja ylikiihtynyt jo lähdön hetkellä. Yksinolo-ongelmat voivat johtua monista eri syistä, minkä takia hoitokin painottuu hieman eri asioihin eri koirien kohdalla. Miksi sinun koirasi ei halua jäädä yksin?

Kurssilla käsitellään:

  • Mistä koiran yksinolo-oireilu voi johtua?
  • Mitkä ovat yksinoloharjoittelun osa-alueet ja miten niitä konkreettisesti harjoitellaan?
  • Mitä taustataitoja kannattaa ottaa haltuun?
  • Miten yksinoloaikaa pidennetään?
  • Kuinka paljon kerrallaan tai päivässä kannattaa harjoitella?

Kurssin on koonnut eläinten käyttäytymistieteen maisteri Jaana Pohjola. Vankka tietopohja, pitkä käytännön kokemus, luova kyky ideoida uutta ja lempeä arvomaailma tekevät kurssista ainutlaatuisen kokonaisuuden!

Tämän kurssin jälkeen tiedät, mikä toimii parhaiten juuri sinulle ja koirallesi eroahdistuksen ratkaisemisessa – ja osaat toimia sen mukaan.

Tavoitteena levollinen yksinolo ilman, että kukaan uupuu matkalla!

139 €

Kurssin kohderyhmä

Kurssi sopii koirille, jotka yksin jäädessään oireilevat tavalla tai toisella. Kurssilla käydään kattavasti läpi konkreettiset harjoitukset, joilla koiraa voi valmentaa rauhalliseen ja turvalliseen yksinoloon.

Kurssi sopii valveutuneille ja välittäville koiranomistajille, jotka haluavat ymmärtää perheenjäsentään paremmin ja rakentavalla tavalla ratkaista ongelmatilanteita.

Kurssin lähestymistapa

Kurssilla ei tarjoilla valmista taulukkoa, jonka mukaan kaikkien on harjoiteltava (koska eri taustoista tuleville koirille ja perheille sopivaa taulukkoa ei ole olemassakaan), vaan voit valita, testata ja ottaa käyttöön harjoituksia, joista juuri teille on hyötyä. Lisäksi saat paljon taustaymmärrystä ja suoria vastauksia käytännön kysymyksiin.

Kurssi on koottu siitä näkökulmasta, että koko koiraperheen voimavaroista on järkevä pitää huolta ja eteneminen on mahdollista arjen tekojen kautta – eikä pitkiä tai raskaita treeniprosesseja edes tarvita.

Kurssin sisältö

Kurssilla käsitellään koiran yksinolo-ongelmien taustaa, niiden oireita ja ilmenemistä, erilaisia hoitokeinoja ja harjoittelun eri muotoja.

Lisäksi kurssilla käsitellään erilaisia esimerkkitapauksia (yksin haukkuminen, tuhoaminen, tilan pelkääminen jne.), ja miten näitä tilanteita on hoidettu hyvin tuloksin.

Kurssin oppitunnit:

  • Koiran hyvinvointi ja eroahdistus
  • Miten arvioida koiran eroahdistusta?
  • Milloin eläinlääkäriin eroahdistuksen takia?
  • Yksinolo-ongelmat ja lepo
  • Tukitoimia, jotka auttavat eroahdistuksen hallinnassa
  • Oman tunteen vaikutus harjoitteluun
  • Yksinoloharjoittelun osa-alueet
  • Koiran ajankäyttö ja yksinoloharjoittelu
  • Yksinolorutiinin rakentaminen
  • Porttiharjoittelu
  • Musiikin ja hajujen hyödyntäminen yksinolossa
  • Kannattaako koiralle jättää tekemistä yksinolon ajaksi?
  • Miten kannattaa toimia kotoa lähtiessä ja palatessa?
  • Miten yksinoloaikaa pidennetään?
  • Ulko-ovi hankalana paikkana
  • Mitä luovia keinoja voi ottaa avuksi?

Kurssin kouluttaja

Kurssin on koonnut eläinten käytösneuvoja, ongelmakoirakouluttaja ja ammatillinen opettaja Jaana Pohjola. Jaana on toiminut jo vuodesta 2010 asti koiranomistajien apuna ja tukena arjen haastavimmissa ongelmissa. Jaanan kursseilla korostuu käytännönläheisyys, voimavarakeskeisyys ja luovat ideat.

Lisätietoja

Kurssialustalla on mahdollisuus kysellä ja keskustella!

Kurssi pysyy käytössäsi vuoden ostopäivästä alkaen.

Kaikilla kursseillamme on tyytyväisyystakuu.

Kurssin materiaali on olemassa videomuodossa – videoilta voi katsoa ja kuunnella ohjeet. Kurssin sisältö on mahdollista myös kuunnella esimerkiksi autoillessa soittolistana. Lisäksi kurssin sisältö on mahdollista lukea tekstimuodossa, mikäli se on itselle sopivin muoto.

Miksi valita tämä kurssi?

Eroon eroahdistuksesta -verkkokurssi

 

3 kommenttia artikkeliin ”Eroon eroahdistuksesta -verkkokurssi”

  1. Heräsikö kysyttävää kurssista? Jäikö joku asia askarruttamaan? Keskustellaan tässä!

    Vastaa
    • Moi!
      Kiitos kurssista, se on ollut hyvin mielenkiintoinen ja antanut uusia näkökulmia. Miten kannattaisi tehdä tilanteessa, kun olin myöhässä liikkeellä ja ehdimme harjoitella näitä eri harjoitteita vain 1,5 viikkoa, ennen kuin alkaa normaali arki kaupunkikodissamme (kesän vietimme maalla ja aloitimme harjoitteet heti kaupunkiin palattuamme). Pystyn ainakin pari kuukautta olemaan osan päivistä etänä, mutta koiralle tulee jo näin nopeasti 2-4 tunnin yksinoloja, emmekä pysty lisäämään yksinoloja pari kymmentä minuuttia kerrallaan. Pilaanko tähän mennessä opetellun uuden “yksinolon aloittamis rutiinin” kokonaan, jos liitän sen näin nopeasti pidempään useamman tunnin yksinoloon (ei olla vielä liitetty siihen musiikkia, vaan puuhaboksi ja lähtösanat pelkästään & tehty vain noin 5 minuutin poistumisia, kuten ohjeistettu)? Kannattaako kuitenkin tehdä tämä rutiini ennen näitä pidempiä lähtöjä vai olla kokonaan tekemättä & tehdä kuten aikaisemminkin ja alkaa ajan kuluessa liittää uusi rutiini vaiheittain pidempiin poissaoloihin kun etenemme harjoitteissa (kuten ohjeistuksessa on)? Ennen kurssin aloittamista meillä ei ole ollut muuta rutiinia, kuin nuolumaton tai herkun antaminen, jota koira sitten jäi (ahdistuneena) syömään lähtiessämme.

      Vastaa
      • Heippa!

        Miltä koira vaikuttaa kun lähdette harjoituksessa ns rutiininomaisesti? Onko se rauhallinen?

        Pidemmän yksinolon joutuu jossain kohtaa testaamaan joka tapauksessa, joten ehkä itse testaisin mitä tapahtuu jos koira jää pidemmäksi aikaa niin että musiikki on päällä.

        Tämä siksi, että emme koskaan voi olla täysin varmoja siitä, onko koira ok ja pitää valita pienimmän haitan ja riskin tie. Jos planeetat olisivat kohdillaan, saisitte musiikin avulla koiran olemaan rennosti suoraan pidemmän aikaa.

        Toisaalta voi miettiä mikä olisi pahinta mitä voi tapahtua, jos menee pieleen. Eli ennen arkea kokeilisin pidempää lähtöä musiikilla ja puuhaboksilla, jos vaikuttaa että koira on rentona nyt niiden kanssa.

        Hermopeliähän tämä aina on 😅

        Vastaa

Jätä kommentti