Toukokuun ale! Kaikki kurssit -10% koodilla KEVAT10 - hyödynnä tarjous!

Koiran silmien puhdistus

Koiran silmien puhdistus tulee ajankohtaiseksi silloin jos koiralla on silmätulehdus tai jokin muu silmien hoitoa ja puhdistusta vaativa tila.

Hoida koiran silmiä

On tärkeää “hoitaa” koiran silmiä, vaikka siihen ei olisi mitään syytä. Tällä tavalla koira tottuu silmien tutkimiseen ja puhdistamiseen ja mikäli koiralle joskus tulee vaikkapa silmätulehdus, on hoito silloin huomattavasti helpompaa. Koiran silmiä voi hoitaa esimerkiksi pyyhkimällä niitä kuivalla vanulapulla hyvin kevyesti, eli silmiin ei tarvitse laittaa mitään eikä niitä saa ärsyttää, vaan tärkeintä on totuttaa koiraa leikin ja ruuan varjolla silmien alueen kevyeen koskettamiseen.

Miten koiran silmätipat laitetaan?

Mikäli koira saa silmätippakuurin, on erittäin tärkeää laittaa tipat mahdollisimman helpolla, vaivattomalla ja koiralle mielekkäällä tavalla. On nimittäin tyypillistä, että alkuun reipas koira alkaa vältellä tippojen laittamista ja pitää sitä ikävänä asiana. Kannattaa miettiä missä silmätipat on helpointa laittaa koiralle ja mitä kaikkea hauskaa voi käyttää palkkiona tippojen laittamisen jälkeen – tämä helpottaa silmien hoitamista jatkossa.

Pitääkö koiran silmiä hoitaa jos niissä ei ole vikaa?

Koiran silmiä ei tarvitse hoitaa turhaan tai varmuuden vuoksi, vaan eläinlääkärin ohjeiden mukaan. Harjoittelumielessä silmiä voidaan hoitaa, mutta silloinkaan ei tarvitse käyttää mitään tuotteita – silmien koskettamista voi harjoitella vaikkapa vanulapuilla. Koiran silmien puhdistus on hyvä ottaa kuivaharjoitteluna mukaan hoitotoimien omaehtoiseen harjoitteluun ja palkita koiraa kun se antaa koskettaa silmien ympäristöä.

Voisit olla kiinnostunut näistä kursseista