Toukokuun ale! Kaikki kurssit -10% koodilla KEVAT10 - hyödynnä tarjous!

Koiran peti on tärkeä ja tarpeellinen

Koirat ovat kaikki yksilöitä – osa haluaa nukkua sängyssä ja sohvalla, osa viileällä lattialla tai maton päällä. Olipa koiran mieltymys millainen tahansa, on tärkeää että koiran peti on koiralle sopiva ja sijoitettu oikeaan paikkaan.

Miksi koira ei käytä petiä?

Melkein jokaisella on koiralle hankittu peti, mutta koira ei syystä tai toisesta halua sitä käyttää. Jos koira ei käytä omaa petiään, mieti, voiko selitys löytyä näistä:

  • Peti on väärän kokoinen kyseiselle koiralle – se on liian iso tai pieni
  • Peti on liian kova tai pehmeä – kaikki koirat eivät tykkää pehmeistä upottavista pedeistä ja toiset taas eivät pidä kovista pedeistä
  • Reunallinen peti sopii koirille, jotka kaipaavat reunojen tukea ja patjamainen peti sopii koirille, jotka haluavat maata kyljellään ilman rajoja
  • Koiran peti on väärin sijoitettu – monesti koiran peti ajelehtii asunnossa, mutta koira ei pidä sitä omana paikkanaan, peti tulee sijoittaa paikkaan, jossa koira muutenkin viihtyy

Koiran peti – monta tarkoitusta

Parasta olisi löytää koiralle sellainen peti, jossa se viihtyy omaehtoisesti ja mielellään. Koiralle voi lisäksi opettaa, että omalla pedillä kannattaa pysyä, eli koiran viihtymiseen on myös mahdollista vaikuttaa. Koiran peti on monikäyttöinen kaluste, ja sitä voi hyödyntää monissa tilanteissa arjessa, kun koiralle opetetaan pedille meneminen ja siellä pysyminen. Koiran petiä voi hyödyntää esimerkiksi näissä tilanteissa:

  • Kun tulee vieraita tai ovikello soi, koiran voi opettaa menemään omalle pedilleen odottamaan sen sijaan että se juoksee eteiseen haukkumaan vieraita.
  • Kun ihmiset ruokailevat, voi koiran opettaa menemään omalle pedilleen ja odottamaan siinä ruokailun ajan.
  • Koiran petiä voi hyödyntää jännittävissä ja uusissa paikoissa, kuten esimerkiksi autossa, pihalla tai mökillä – koiran voi olla helpompi rauhoittua omaan tuttuun petiinsä uudessa paikassa.

Miten koiran peti valitaan?

Jotta voit valita koirallesi oikeanlaisen ja sopivan pedin, täytyy opiskella koiran nukkumiskäyttäytymistä. Tarkkaile, missä asennossa koirasi eniten nukkuu – onko se pienellä kerällä vai kyljellään tai selällään mieluiten? Onko koiralla paksu turkki ja kärsiikö se ennemmin kuumasta kuin kylmästä? Viihtyykö koirasi siellä missä ihmisetkin vai onko se mieluiten omissa oloissaan? Kaipaako se suojaa vai haluaako se olla keskeisellä paikalla? Näiden kysymysten avulla voit valita koirallesi helpommin sopivan pedin.

Voisit olla kiinnostunut näistä kursseista