Eroon hihnassa vetämisestä – verkkokurssi

Eroon hihnassa vetämisestä -verkkokurssi

Lähes jokainen koira vetää hihnassa

Kiskooko koirasi lenkillä eteenpäin tiukassa etukenossa? Riuhtooko koira hihnassa holtittomasti niin, että olkapäähän sattuu? Hihnassa vetäminen on lähes kaikille koirille normaali tapa liikkua, jota ei niin vain nopeasti saa lopetettua.

Vetäminen on huomattavasti laajempi kokonaisuus kuin vain yksi pieni epämiellyttävä tapa.

Koira voi kiskoa hihnassa monesta syystä:

  • se voi tempoa hajujen perässä,
  • haluta tiettyyn suuntaan lenkillä,
  • pyrkiä kotoa poispäin,
  • joskus kiire on nimenomaan kotiinpäin,
  • vastaantulevan koiran tai ihmisen takia.

Vetämiseen voi olla monia syitä, ja tämän takia vetämiseen ei ole yhtä täsmähoitoa, vaan sitä kannattaakin lähestyä monesta suunnasta.

Vetämällä ei edetä -taktiikan voi heittää romukoppaan

Perinteisesti vetämiseen on tarjottu yhtä lääkettä: vetämällä ei edetä -politiikkaa. Se perustuu ajatukseen siitä, että koira ei oppisi vetämään, jos se ei koskaan pääsisi vetämällä haluamiinsa paikkoihin tai jos hihna ei koskaan kiristyisi.

Hihna kuitenkin kiristyy lenkillä monta kertaa – halusimme sitä tai emme. Siksi on turhaa yrittää noudattaa nollatoleranssia vetämisen tai hihnan kiristymisen suhteen. Sen sijaan hihnan kiristymiselle voi opettaa toisenlaisen merkityksen.

Yksi isoimmista haasteista vetämällä ei edetä -politiikassa on se, että taluttaja asettuu siinä ankeuttajan rooliin. Ankeuttajana vain estämme koiran liikkumista ja tätä kautta vesitämme rakentavaa yhteistyötä lenkillä.

Mihin ongelmiin kurssista saa apua?

Eroon vetämisestä -verkkokurssista saa apua siihen, kun koira vetää hihnassa. Kurssi ei tarjoa pikaratkaisua tai taikatemppua, jolla koira välittömästi lopettaisi vetämisen, koska tällaista taikatemppua ei ole olemassa. Sen sijaan saat tärkeää tietoa vetämisen syistä ja useita pieniä harjoituksia, joilla vetämistä voi vähentää.

Kurssilla käydään läpi eri varusteita ja asioita, joita niiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon. Lisäksi käydään läpi käytännön vinkkejä, miten lenkkeilystä voi saada enemmän siedettävää omaa toimintaa muuttamalla.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii jokaiselle koiranomistajalle, joka kamppailee hihnassa vetämisen kanssa. Kurssi soveltuu koiranomistajille, jotka haluavat ymmärtää koiransa toimintaa hieman syvällisemmin ja haluavat ratkoa vetämisongelmaa kestävällä ja koiralähtöisellä tavalla.

Kurssi ei edellytä mitään pohjataitoja, vaan sen anti on jokaisen sovellettavissa omalle koiralleen helppojen harjoitusten avulla. Kurssi sopii koiranpennun omistajille ja aikuisten koirien omistajille, turhautuville ja reaktiivisille koirille.

Mitä kurssilla opitaan?

Kurssi sisältää kolme luentoa ja kolme treenivideota. Luennoilla käsitellään varusteiden merkitystä ja vetämisen taustasyitä sekä koiran hallintaa. Käytännön treenivideoiden kautta saat konkreettisia harjoituksia, joilla vetämistä voi alkaa vähentää. Käytännön harjoitukset kannattaa tehdä lenkkien ulkopuolella, eli kurssilta ei saa “tee tästä lähtien aina näin” -tyylisiä neuvoja. Päin vastoin, on paljon asioita, joita kannattaa harjoitella silloin, kun koiran on helppo keskittyä ja onnistua – eli todennäköisesti lenkkiä rauhallisemmassa ympäristössä. Lenkillä on usein paljon koiran huomiota vieviä asioita, jolloin on luonnollista, ettei koira pysty keskittymään harjoitteluun lenkin aikana. Lenkkien ulkopuolella harjoitellut asiat on helpompi siirtää lenkille.

Kurssin kouluttaja

Kurssin kouluttaja on Jaana Pohjola, joka on kehittänyt kysytään koiralta ja tyytyväinen lenkkikaveri – konseptit. Jaanalla on pitkä, liki kolmentoista vuoden kokemus erityisesti haastavista hihnahaasteista, joihin voimakas vetäminen kuuluu.

Jaanalle tärkeää on löytää jokaiselle koirakolle oma tyyli ja omanlainen tapa lenkkeillä. Parhaisiin tuloksiin päästään kun sovitetaan omistajan ja koiran toiveet yhteen.

Verkkokurssi, johon kuuluu kouluttajan taustatuki

Saat verkkokurssimateriaalin heti käyttöösi ja voit alkaa suorittaa sitä omassa tahdissasi. Jos tarvitset lisäapua, voit kysyä neuvoa kouluttajalta kurssin whatsapp-ryhmässä.

Kokemuksia kurssista

Käytännön asioita kurssista

Kurssin materiaalit ovat video- ja tekstimuodossa. Saat materiaalit heti oston jälkeen käyttöösi ostohetkellä luomalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kurssin materiaali jää pysyvästi käyttöön, joten voit palata siihen uudestaan. Kurssi suoritetaan itsenäisesti verkossa. Kaikki materiaali on tallenteina sivustolla.


39,00 Lisää ostoskoriin


Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Osta verkkokurssi nähdäksesi piilotetun sisällön.