Kissan ja koiran tutustuttaminen – kohti sopuisaa yhteiseloa

Jaa tämä sivu:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kissan ja koiran yhteiselo voi olla parhaimmillaan molempien mielestä hauskaa ja pahimmillaan jatkuvaa kyräilyä ja ahdistusta. Asteittain tehtynä tutustuttamisprojekti luo turvallisuutta molemmille.

Parhaat edellytykset tutustumiseen on silloin, kuin jompikumpi on pentu. Aikuisetkin on mahdollista saada elämään sopuisasti, mutta missään tilanteessa ei kannata antaa ajan hoitaa, eli suunnitelma on oltava, jotta turhilta selkkauksilta vältytään.

Alkuun kannattaa antaa osapuolten tutustua toistensa hajuihin ilman näkökontaktia. On tärkeää, että molemmat osapuolet tuntevat asunnon piilopaikkoineen. Asteittain altistusta voidaan lisätä, ja tehdä samalla tutustumisesta palkitsevaa. Kun alkuvaiheet tehdään huolella, loppu menee usein kuin itsestään 🙂

Katso lisävinkit videosta:

5 vastausta artikkeliin “Kissan ja koiran tutustuttaminen – kohti sopuisaa yhteiseloa

 1. Ilona sanoi:

  Mitäs jos koira ei suostu syömään edes lempiherkkuaan ollessaan hermostunut kissan läsnäolosta..?

  • Jaana sanoi:

   Sitten voi kokeilla leikkiä tai kasvattaa etäisyyttä. Tai aloittaa kissan kuvalla ?

   • Ilona sanoi:

    Kiitos vastauksesta! Tämä mussukka ei osaa (vielä) leikkiä, kun on asunut ensimmäiset n. 6kk-1v kadulla ja sitten n. 1,5v tarhalla. On romanialainen rescue. Pitänee vaan ottaa jotenkin etäisyyttä ja reilu aikalisä. Vaikuttaisi kuin koira pelkäisi kissoja, kun samaan aikaan kun on hermostunut se painautuu aivan kiinni muhun. Läähättää kovasti ja tuijottaa kissoja. Kissat tuijottavat takaisin jne… Koira ei murise suuremmin, vain silloin kun yrittää nykiä ja lähteä jahtaamaan. Lopettaa kyllä heti, kun estän lähtemästä ja komennan napakasti.

    • Jaana sanoi:

     Okei, sitten kannattaa pitää välimatkaa tai tulostaa kuva kissasta, jonka kanssa pääsee alkuun ?

     • Ilona sanoi:

      Kiitos! Täytyypä kokeilla. 😀 Kiitos vinkeistä! ❤️

Mitä mielessä?