Koiran pesu

Koiran pesu on ajankohtainen kurakeleillä tai jos koiran turkki on likainen. Koiran pesu tehdään tarvittaessa koiran turkin kunnon mukaan.

Milloin koiran peseminen kannattaa?

“Tavallista” koiraa ei tarvitse pestä, ellei sen turkki ole likainen. Turkkirotuisia koiria joudutaan pesemään useammin ja muutenkin niiden turkinhoito vaatii aikaa ja vaivaa. Kurakelillä voi pestä koiran tassut ja vatsanaluksen pelkällä vedellä. Kun koira pestään kokonaan, on hyvä käyttää koirille tarkoitettua shampoota. Moni koira nauttii pesemisestä ja se voi olla kätevä tapa viilentää koiraa kuumalla kelillä. Koira kannattaa tosin kuivata huolella aina pesun jälkeen, jotta turkki ei jää pitkäksi aikaa kosteaksi.

Mitä jos koira vastustaa pesemistä?

Koiran peseminen ei yleensä ole ongelma, paitsi silloin kun koira vastustaa pesemistä. Osa koirista kieltäytyy menemästä pesuhuoneeseen ja osa väistelee ja pyrkii pois tilanteesta. Jotkut koirista pelkäävät pesemistä, ja silloin täytyy aloittaa tukiharjoittelu pelon lievittämiseksi. Pelkäävän koiran pelko ei lievene sillä, että koiraa pestään väkisin ja mitä useammin koira pitää pestä, sitä tärkeämpää on tehdä pesemisestä koiralle mielekäs toimenpide.

Kannattaako koira pesettää ammattilaisella?

Trimmaamot tarjoavat koirien pesua ja tätä palvelua kannattaa hyödyntää silloin, kun koira ei pelkää vieraan ihmisen käsittelyä ja pesemistä. Koiran pesun ulkoistaminen tilanteessa, jossa koira pelkää, ei ole koiraa kohtaan reilua vaan aiheuttaa sille tarpeetonta stressiä. Kun valitset ammattilaista, haastattele hänet huolella ja jää itse paikalle katsomaan miten pesu sujuu. Koiraa ei koskaan pidä jättää yksin pestäväksi tai trimmattavaksi, koska silloin et voi itse valvoa mitä tapahtuu.

Voisit olla kiinnostunut näistä kursseista