Toukokuun ale! Kaikki kurssit -10% koodilla KEVAT10 - hyödynnä tarjous!

Kuonokoppa koiralle

Kuonokoppa on oikein opetettuna ja tarpeellisissa tilanteissa käytettynä hyvä väline. Sopiva kuonokoppa löytyy sovittamalla ja tärkeintä on koiran mukavuus.

Kuonokoppa ei ratkaise ongelmia

On tilanteita, joissa kuonokoppa on hyvä ratkaisu, ja toisaalta on tilanteita, joissa se ei tuota toivottua lopputulosta. Kuonokoppa on ensisijaisesti turvallisuutta lisäävä väline. Sitä ei pidä käyttää koiran tekemisten estämiseen, eikä sitä tule käyttää pakottamisen apuvälineenä. Kuonokoppa ei itsessään ratkaise mitään ongelmia – koira ei esimerkiksi koppaa käyttämällä opi olemaan syömättä lenkin varrelta löydettyjä aarteita tai tuhoamatta huonekaluja omistajan poissaollessa. Kuonokopan käyttäminen edellä mainituissa tilanteissa estää koiran toiminnan sillä hetkellä, mutta se ei poista koiran halua ja tarvetta toimia. Toisin sanoen, kopan pitäminen ei saa aikaan sitä, että koira unohtaisi, mitä huonekalujen tuhoaminen on. Koppa ei siis ratkaise toiminnan taustalla olevaa syytä.

Koppa voi olla turvaa lisäävä väline

Kun kuonokopan opettaa koiralle mielekkääksi välineeksi, se voi olla erittäin hyvä työkalu. Esimerkiksi eläinlääkärikäynnillä koppa voi laskea sekä koira että omistajan ja lisäksi lääkärin ja hoitajan stressitilaa ja rauhoittaa tilannetta. Koppa voi olla perusteltu myös muissa sellaisissa tilanteissa, joissa koiralla ei ole täydellistä varmuutta siitä, mitä sen tulisi tehdä tai miten se suhtautuu johonkin asiaan. Tällöinkään koppa ei opeta koiralle mitään, mutta koppa erikseen opetettuna asiana voi tuoda koiralle turvaa.

Tärkeintä on mukavuus

Kuonokopan tarkoitus ei ole estää koiraa avaamasta suutaan. Tästä syystä kankaiset kopat ovat usein huono valinta. Hyvä koppa on koiran pään ja kuonon malliin ja pituuteen sopiva, pysyy päässä ja on riittävän suuri, jotta koira pystyy läähättämään koppa päässä. Kuonokoppavalikoima on niin laaja, että jokaiselle varmasti löytyy sopiva malli. Hyvä nyrkkisääntö on, että kopan tulee olla miellyttävä pitää. Tähän voi vaikuttaa koulutuksella myös, mutta epämiellyttävästä kopasta ei saa koulutuksellakaan mielekästä.

Voisit olla kiinnostunut näistä kursseista