Mitä tehdä jos koira ei rauhoitu tai nuku?

Jos koira on iltaisin levoton ja toimintaa vailla, saa lenkillä demonikohtauksia tai on iltalenkillä reaktiivinen tai jos se ei rauhoitu lepäämään, voi kyse olla siitä, että koira ei lepää tai palaudu riittävästi.

Miksi koira ei rauhoitu?

Koira ei osaa itse tehdä aina järkeviä ratkaisuja oman lepäämisen suhteen. Monesti koira lepää liian vähän, vaikka sen pitäisi levätä huomattavasti enemmän kuin ihmisen. Meille on lisäksi kautta aikojen uskoteltu, että aktiivinen koira on aina toimintaa vailla. Meille iskee usein syyllisyys, kun koira näyttää kaipaavan toimintaa ja helposti sitä tulee järjestettyä.

Koirakin voi kärsiä univajeesta

Jatkuvasti aktiivinen ja levoton koira voi olla toimintaa vailla tai se voi olla yliväsymystilassa. Sitä, kummasta on kyse, ei tiedä ellei tunne koiraa yksilönä ja sen ajankäytön rutiineja. Omasta koirasta kannattaa alkaa havainnoida sen lepäämisen määrää ja laatua – saako koira myös etätyöarjessa riittävästi lepoa ja palauttavaa unta?


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet reilun tunnin luennon, jossa käsittelen koiran lepoa ja palautumista. Saat luennolta käytännön vinkit koiran palautumisen tukemiseen sekä isossa mittakaavassa että pienillä yksityiskohdilla, kuten harjoituksen aikana tapahtuvilla tauoilla.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?