Vapautta hihnassa? Tärkeät palkkamerkit

Jaa tämä sivu:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kuinka monta palkkamerkkiä sinulla on käytössä? Näissäkään määrä ei varsinaisesti korvaa laatua, mutta joka tapauksessa niitä on hyvä olla enemmän kuin yksi.

Mikä on palkkamerkki?

Merkki kertoo koiralle, että varsinainen palkka on tulossa. Tyypillisiä merkkejä ovat esimerkiksi naksutin tai joku sana, josta aina seuraa se oikea palkka. Merkkiä käytetään, jotta on aikaa kaivaa taskusta se nakki – merkki muodostaa sillan siihen oikeaan palkkaan samalla tavalla kuin raha muodostaa sillan sillä hankittaviin tuotteisiin ja palveluihin.

Oletko yhden kortin varassa?

Tyypillinen ongelma yhden merkin ja yhden palkan politiikassa on se, että merkki ei luonnollisestikaan toimi jos koira ei kyseistä palkkaa jossakin tilanteessa halua. Tämä on aivan normaali tilanne esimerkiksi lenkillä joka päivä – koira ei välttämättä halua nakkia, joten merkillä ei ole koiraan juuri mitään vaikutusta.

Kouluttamisen perusajatukset ovat lähtöisin laboratoriosta, jossa ympäristö on erittäin hallittu ja eläimet takuulla motivoituneita ruokapalkkaan. Tämä voidaan jossain määrin toteuttaa kotona ja hallissa, mutta lenkillä ruoka on harvemmin koiran mielessä ykkösenä. Ja miksi olisikaan, en tiedä olisiko siinä järkeä, että koira alkaisi pitää lenkkiä ruokailuhetkenä – ruoka on yksi perustarpeista ja ehkä koiralla pitäisikin olla lenkillä muitakin asioita mielessä kuin ruoka.

Mitä kaikkea voi käyttää palkkana?

Palkkana voi ja kannattaa käyttää kaikkea mistä koira vaan tykkää. Lähde siis liikkeelle siitä, että mietit mitä asioita koirasi arvostaa lenkillä eniten. On myös hyvä tiedostaa että läheskään kaikkien palkkioiden ei tarvitse mahtua taskuun. Usein leikkiminen on koiran mielestä mukavaa hommaa kotona, mutta suoraan siirrettynä ohitustilanteeseen se ei välttämättä toimi.

Erilaisille palkkioille voi toki ladata arvoa kotona ja sitten käyttää niitä lenkillä. Mikäli tämä ei toimi, eli mikäli toistuvasti tulee tilanteita, joissa koira ei halua leikkiä tai syödä, kannattaa pohtia, voisiko itse tilanteesta ottaa jotain palkkioksi?

Liity jäseneksi niin näet videon, jossa käyn läpi muutaman lenkkeilyn kannalta tärkeän palkkamerkin.

Katso koko video liittymällä jäseneksi! Näet myös kaikki liki 200 aiemmin julkaistua videota. VIP-jäsenenä pääset kuuntelemaan podcastit, saat ilmaisen puhelinneuvonnan ja pääse tsuljettuun fb-ryhmään!

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity jäseneksi nähdäksesi piilotetun sisällön.