Toukokuun ale! Kaikki kurssit -10% koodilla KEVAT10 - hyödynnä tarjous!

Koira innostuu muista koirista liikaa?

Kun koira innostuu muista koirista liikaa, se ilmenee hyppimisenä, tempoiluna, haukkumisena ja kiihtymisenä. Koira saattaa olla täysin pois kontrollista toisia koiria nähdessään ja se voi pyrkiä niiden luokse neliveto päällä. Toisista koirista kiihtyminen on koirille normaalia, ja sosiaalinen ja innokas koira tutustuu mielellään uusiin kavereihin. Voimme auttaa koiraa hillitsemään itseään yhä paremmin näissä tilanteissa, kun ymmärrämme koiran käyttäytymistä syvällisemmin.

Miksi koira innostuu muista koirista niin paljon?

Koira saattaa innostua muista koirista useista eri syistä, jotka voivat vaihdella yksilöstä toiseen. Tässä muutamia yleisiä syitä, miksi koira saattaa innostua muista koirista:

  1. Sosiaalinen uteliaisuus: Koirat ovat laumaeläimiä luonnostaan, ja niillä on voimakas tarve sosiaaliseen vuorovaikutukseen muiden koirien kanssa. Tämä voi ilmetä innostumisena tai iloisena reaktiona, kun ne näkevät muita koiria.
  2. Leikkimisen halu: Koirat ovat leikkisiä eläimiä, ja ne saattavat innostua toisten koirien näkemisestä haluten leikkiä tai vuorovaikutusta.
  3. Turvallisuuden tunne: Toisten koirien näkeminen voi antaa koiralle turvallisuuden tunnetta, erityisesti jos se tuntee olonsa turvalliseksi muiden koirien läsnäollessa.
  4. Uuden kokemuksen tarve: Koira saattaa innostua muista koirista yksinkertaisesti siksi, että ne ovat uusi ja mielenkiintoinen asia sen ympäristössä.
  5. Tunnistaminen ja viestintä: Koirat käyttävät hajuaistiaan ja kehonkieltään kommunikoidakseen muiden koirien kanssa. Innostuminen voi liittyä haluun tutkia toisten koirien hajuja ja viestiä niiden kanssa.
  6. Yliaktiivisuus tai stressi: Joissakin tapauksissa koiran innostuminen muista koirista voi johtua yliaktiivisuudesta tai stressistä, erityisesti jos se ei ole tottunut kohtaamaan muita koiria tai sillä on huonoja kokemuksia aiemmista kohtaamisista.

Mitä voi tehdä jos koira innostuu muista koirista liikaa?

On yleistä, että jotkut koirat reagoivat voimakkaasti muihin koiriin lenkillä ollessaan. Tämä innostuminen voi vaikeuttaa omistajan ja koiran lenkkeilykokemusta sekä olla turvallisuusriski. Onneksi on olemassa keinoja hallita koiran innostumista muiden koirien näkemisestä ja opettaa sille parempia tapoja reagoida. Tässä muutamia vinkkejä käytöksen kontrollointiin:

  • Opeta koiralle kontaktilla pääsee-periaate, joka hillitsee sen turhautumista
  • Hyödynnä koirasi kanssa monia erilaisia palkkioita
  • Anna koirallesi turvallisia mahdollisuuksia leikkiä ja olla muiden koirien kanssa
  • Opeta koirallesi, että kun se tulee kanssasi eteenpäin, se voi palkkioksi päästä toisen koiran jäljille – näin koirasi alkaa pyytämään lupaa toisen koiran nähdessään sinulta

Mikäli koirasi rähjää ja haukkuu voimakkaasti, kun yrität viedä sitä pois kohtaamistilanteesta, sinua voi auttaa eroon remmirähinästä-verkkokurssi.

Yhteenveto

Koiran voimakas innostuminen muiden koirien näkemisestä voi olla haasteellista, mutta sen hallinta on mahdollista kärsivällisyyden, koulutuksen ja johdonmukaisuuden avulla. Positiivinen vahvistaminen ja monipuoliset palkkiot, häiriöitä vähentävät tekniikat ja sosiaalistumisharjoitukset sekä riittävä koirakevereiden määrä voivat auttaa koiraa oppimaan rauhallisempia tapoja reagoida muiden koirien läsnäoloon lenkillä.

Jokainen koira on yksilöllinen, joten ole valmis sovittamaan koulutusmenetelmät ja -tahti koirasi tarpeisiin ja persoonallisuuteen. Käytä aina positiivisia ja lempeitä koulutusmenetelmiä koiran hyvinvoinnin takaamiseksi.

Tilaa uutiskirjeemme!

Jaana Pohjola

🐾 Eläinten käyttäytymistieteiden maisteri
🐾 Kysytään koiralta®️ -metodin kehittäjä
🐾 Käytöksen syiden selvittämisen mestari
🐾 Yli 13 vuoden käytännön kokemus
🐾 Kouluttanut myös kouluttajia ja ammattilaisia
🐾 Luovia ideoita haastaviinkin tilanteisiin
🐾 Ammatillinen opettaja AmO

Voisit olla kiinnostunut näistä kursseista