Koiran nostaminen syliin

Koiran nostaminen syliin on kätevä temppu ja se voi olla erittäin hyödyllistä joissakin tilanteissa. Koiran voi opettaa pyytämään syliin ja kun sylistä tekee mieluisan paikan, siitä muodostuu koiralle turvasatama. Koira nostaessa tulee olla varovainen, sillä jos koira ei halua syliin, se voi pudota ja loukata itsensä. Pienelle koiralle syli on korkealla ja siksi turvallisuuteen tulee kiinnittää paljon huomiota.

Miten koira nostetaan syliin?

Koira nostetaan syliin aina kahdella kädellä niin että toinen käsi nostaa rintakehästä ja toinen käsi kannattelee koiran takaosaa. Koiraa ei pidä nostaa väkisin syliin eikä rimpuilevaa koiraa pidä pitää väkisin kiinni, vaan syliin nostaminen tulee opettaa koiralle mielekkääksi. Lasten ei pidä nostaa koiraa lainkaan, koska mikäli koira rimpuilee tai hyppää alas sylistä, se voi satuttaa itsensä todella pahasti. On todella valitettavaa, että edelleen kuulee ohjeita, joissa koiraa “opetetaan” syliin pitämällä sitä väkisin kiinni jos se rimpuilee. Tämä on vaarallinen ja täysin tarpeeton menetelmä.

Missä tilanteissa koiran nostaminen syliin on hyväksyttävää?

On todella harmillista, että muut ihmiset puuttuvat siihen, missä tilanteissa koiria nostetaan syliin. Liian usein vastaantulijat kommentoivat negatiivisesti kun pieniä koiria nostetaan syliin. Lähtökohtaisesti jokainen voi nostaa koiransa syliin missä tahansa tilanteessa, ja mikäli se on muille, kuten vastaantulijoille, ongelma, se on heidän ongelmansa. Yksi tilanne, jossa koiran syliin nostamisesta kannattaa ilmoittaa etukäteen muille, on koirapuistotilanne. Kun koirat ovat vapaana ja yksi nostetaan syliin, on riskinä että muita koiria on vaikea saada tilanteesta pois ja ne voivat hyppiä sylissä olevaa koiraa kohti. Tämä voi aiheuttaa vaaratilanteen, joten syliin nostamista kannattaa välttää koirapuistossa tai ilmoittaa siitä muiden koirien omistajille ajoissa, jotta he saavat koiransa pois tilanteesta.

Syli on turvasatama

Koiran nostaminen syliin voi pelastaa koiran hengen ja syli on muutenkin aina mukana kulkeva turvasatama koiralle. Moni koira osaa pyytää ja pyytää päästä syliin pelottavassa tilanteessa, ja on mahtavaa jos ihminen voi tällä tavalla auttaa koiraa ja olla koiran tukena jännittävässä tilanteessa. Koiran on helpompi tottua jännittäviin asioihin kun se saa katsella niitä turvallisesta sylistä. Kannattaa nimetä koiralle syliin nostaminen, eli ennen kuin nostaa koiran syliin, kannattaa sanoa vaikkapa “syliin”. Tällöin koira ei pelästy vaan osaa odottaa nostamista.

Voisit olla kiinnostunut näistä kursseista